Van het bestuur
Beste badmintonners,
Deze week zit ook voor de groep van Elroy de training voor het seizoen 2015/2016 er weer op. Vorige week heeft de woensdaggroep op gepaste wijze afscheid genomen van Joep, die na drie seizoenen de training te hebben verzorgd, daar nu mee is gestopt. Of en hoe we volgend jaar met de training doorgaan, wordt op het moment bekeken. De vereniging draait nog door tot einde juni met toegevoegde speelavonden, een eindejaarsbbq en natuurlijk onze TT-deelname. Jurry is hiervoor contactpersoon voor het bestuur.
We zijn heel blij dat Ben Lachman zich als aspirant-bestuurslid heeft gemeld. Voorzichtige massagepogingen zijn nog bezig en wie weet kunnen we binnenkort nog een kandidaat voordragen. Dat is zeker nodig; nog altijd is de secretariaatspost vacant en Jan Hulshof wil na vele jaren trouwe dienst bij de volgende ALV het bestuur verlaten.
Tom, Jan en Gerdie
Competities
Dit seizoen hebben we gespeeld in een informele interne clubcompetitie, een variant op de ladder van vorig jaar, in twee groepen. Eind van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Uitdagen en spelen is nog altijd mogelijk, dus grijp je kans!
Daarnaast is in de tweede helft van het seizoen een vriendschappelijke mini-competitie met andere verenigingen uit de regio afgewerkt als alternatief voor TOPLAN. De tussenstand: na vijf gespeelde wedstrijden leidt een team van Pluvero met 53 punten, met Annen op de tweede plek met 47 punten. De laatste speelavond is op 19 mei.
Nieuwe leden
Dit jaar is geen speciale ledenwervingsactie gehouden; wij zijn niet benaderd voor het bonnenboekje; SV Annen heeft zich bedacht w.b. het beschikbaar stellen van ruimte aan sportverenigingen. We hebben desondanks twee nieuwe leden ingeschreven: oude bekende Herman Grooters en ook Job de Heer, die zich vorig jaar al had aangemeld maar steeds door blessures uitgeschakeld was. Welkom, Herman en Job! Met dit kleine bestuur moeten we keuzes maken; goede ideeën zijn er (zoals flyeren op Brinkactiviteiten of bijvoorbeeld op de Kerstfair) en na de vakantie zullen de plannen om een iets oudere doelgroep voor badminton te interesseren worden uitgewerkt middels een laagdrempelige cursus voor senioren (50/55+), die dan aansluitend via de beginnerstraining zouden kunnen instromen. De tijd ontbrak daarvoor in de eerste helft van dit jaar.
Afscheid Joep
De trainingsgroep van woensdagavond nam op 20 april afscheid van Joep als trainer met een toepasselijk cadeau voor zijn nieuwe woning: een appelboom. Het bestuur droeg bij met een bon om naar keuze te besteden, waarbij we met name een bouwmarkt voor ogen hadden. De spelers hebben op Joeps gezondheid en zijn bouw- en verhuisplannen getoost.
Mededelingen
De toss van mei vervalt vanwege de hemelvaartsweek. Wij hebben net aan voldoende scheidsrechters voor het badmintontoernooi in de sport- en spelweek kunnen werven. Dus wie alsnog kan, melde zich, zodat er af en toe iemand pauze kan nemen! Anne en Annemieke doen de toernooileiding. Scheidsrechter: s.v.p. aanwezig om 16:45 uur.
Vrijdag 27 mei wordt gehandhaafd als speelavond. Hij zou vervallen i.v.m. de reünie van de OBS, maar deze is wegens gebrek aan belangstelling afgeblazen. De zaalhuur hebben we gezien de animo verlengd; op 3, 10 en 17 juni is er vrij spelen in 2/3 hal. Vrijdag 24 niet (TT).
Eindejaarsactiviteit: de stemmen staken voor wat betreft voorkeur voor bbq of bowlen. We organiseren op 18 juni een bbq, bowlen bewaren we als alternatieve activiteit in december. Floortje, Gerdie en evt. Ben zijn het organiserend comité voor de bbq. Locatie wordt nog bekend gemaakt.
Hervatting van het speelseizoen op de eerste vrijdag na de schoolvakantie: 2 september. Over de training volgt nader bericht.
We herinneren leden aan de volgende regel: 'Opzegging van het lidmaatschap dient plaats te vinden voor 1 september van het nieuwe seizoen, schriftelijk of per e-mail bij de secretaris. Bij opzegging na 1 september is de contributie voor het hele seizoen verschuldigd.'
Agenda
- Woensdag 27 april - sporthal gesloten ivm koningsdag
- Vrijdag 29 april - gewoon vrij spelen
- Dinsdag 3 mei - badmintontoernooi sport en spel
- Vrijdag 6 mei - speelavond vervalt
- Vrijdag 3, 10 en 17 juni - extra speelavonden
- Vrijdag 3 mei - laatste toss van het seizoen
- Zaterdag 18 juni - eindejaarsbbq
- TT - 24, 25 en 26 juni
- Vrijdag 2 september - hervatting vrij spelen