Van de voorzitter
Sinds de vorige nieuwsbrief hebben er weer heel wat activiteiten plaatsgevonden. Op 4 maart hielden we een open toss en op de oproep in de Schakel, onze eigen site en de site van de cie Dorpsbelangen was een aantal aspiranten komen opdagen.
Zo ook Harry Marisssen die het presteerde om na twee minuten badminton spelen (toch wel 4 shuttles geraakt!) een zweepslag te krijgen, waarna hij zich met veel pijn moest laten afvoeren. Gelukkig kunnen wij berichten dat het goed met hem gaatů maar zo'n akketfietje helpt natuurlijk niet iemand enthousiast te krijgen voor badminton en onze club!
Met het voorjaar in aantocht en de start van de vrijdagavond tennis-mixcompetitie zal het rustiger worden op de vrijdagavond. Aan allen die wel kunnen: blijf komen, tot eind mei kun je op de vrijdagavond vrij spelen. De woensdagavond training loopt goed met steeds zo'n acht trainende leden. De training loopt door tot einde april.
We herhalen de doorlopende oproep voor het insturen van suggesties en bijdragen voor deze Nieuwsbrief naar Gerdie. Mailen naar redactie Nieuwsbrief. Deze geen column, maar wel een impressie van Annemieke en Willy over hun deelname aan het Toplantoernooi.
Dubbel succes in de pers
De Schakel presteerde het zelfs om de uitnodiging voor onze open toss twee weken achter elkaar te plaatsen echter zonder resultaat van nieuwe ge´nteresseerden. Het blijft een uitdaging om nieuwe leden voor onze club te vinden.
Resultaten Toplan
Het Toplan toernooi van 6 maart in Zuidlaren had een goede afvaardiging vanuit de BCAO en is plezierig en sportief verlopen. Anne, Annemieke, Ruby, Willy, Tom E. en Tom O., Jan en Wout deden mee als recreanten. In het toernooi van de competitiespelers deden Inge, Jeltje en Joep mee.
Tom Exterkate werd 3e in het herenenkel en samen met Wout derde in het herendubbel. Annemieke en Willy werden derde in het damesdubbel, Inge werd tweede in de mix en derde in de damesdubbel bij de competitiespelers. Een mooi resultaat voor de club, en alle spelers van harte gefeliciteerd met hun prestaties!
Foto's Toplan
Bob heeft een greep uit de foto's van Toplan (dank je wel, Inge!) in een mooi fotoalbum op de site gezet. Klik hier!.
Impressie Toplan door Annemieke en Willy
Als twee nieuwe leden deden wij mee aan Toplan 2011. Het was een gezellig tournooi waar meerdere clubs aan meededen. Eerst maar een kop koffie om wakker te worden en daarna gingen we er tegen aan. We wonnen twee partijen en verloren er een, en dachten dat we klaar waren. Maar om half twee werd omgeroepen dat we nog een partij moesten Spelen. De 'troostfinale' om de derde of vierde plaats. We moesten uitkomen tegen Ruby en Anne. Anne had last van haar rug en dat was in ons voordeel. We hebben er blijkbaar goed gebruik van gemaakt en werden wonder boven wonder derde!
Interne competitie
Zonder Inges enthousiasmerende aanjaging dreigt de interne competitie in het slop te raken. Niet vergeten, gewoon doen. Is het een idee dat we elke avond de briefjes bij de ingang van de zaal leggen, zodat we in elk geval een reminder hebben? Inge merkt terecht op dat er om een prijs te verdienen toch iets gedaan moet worden!
Toledoteamtoernooi
Op zondag 27 was het Toledoteamtoernooi, waarin de spelers van ons voormalige BCAO-competitieteam meededen in verschillende teams. Er was een speciaal team samengesteld (op uitnodiging) van Tom E., Anne en Willy, aangevuld met Roelof Heikens van Pluvero (de badmintonclub uit Rolde). Leuk toernooi, maar onze clubleden vielen helaas niet in de prijzen.
Sport- en spelweek
Dit jaar later dan gebruikelijk door de late pasen, maar hij komt dichterbij. Op dinsdag 31 mei vindt het badmintontoernooi plaats.
In mei kunnen we deelnemers aan de Sport- en spelweek verwachten, die willen oefenen om meer punten voor hun ploeg in de wacht te kunnen slepen. Het bestuur zal die mogelijkheid en uitnodiging doorgeven aan de organisatie.
Bij deze alvast de oproep aan leden om te helpen met de logistiek van het badmintontoernooi (melden bij Jan Hulshof). Er is altijd genoeg te doen: netten opzetten, tellen, en het is altijd gezellig. Dus als je kunt, reserveer vast 31 mei vanaf half vijf. Officieel begint het toernooi - stipt - om vijf uur.
Adreswijziging secretariaat
Inge is verhuisd en dus ons secretariaat ook. Voortaan is het BCAO-secretariaat gevestigd op Schepersweg 3, 9472 ZM Zuidlaren. Tel. 050 525 6353.
Lief en leed
Hans Westendorp is aan zijn knie geopereerd. We hopen hem binnenkort weer op de baan te zien en te genieten van zijn enorme inzet en daarbij horende capriolen. Hans was in ieder geval alweer bij het barminton aanwezig wat duidt op een voorspoedig herstel.
Agenda
- Training woensdag 19.00-20.00 uur - Laatste training: 27 april
- Vrije speelavond vrijdag 20.00-22.00 - Laatste avond: 27 mei
- 1e vrijdag van de maand: toss
- Sport & speltoernooi: dinsdag 31 mei
- Eindejaars BBQ: vrijdag 17 juni - organisatie: feestcie!