Van de voorzitter
De eerste drie maanden van het seizoen 2013-2014 zitten er alweer op. Na de ALV van 27 september is een vernieuwd bestuur aangetreden. Jurry blijft aan als voorzitter, Jan als lid, we hebben al in de ALV afscheid genomen van Inge (secretaris), dat van Aart en Gerrit (penningmeester) volgt nog zodra er een etentje kan worden geprikt. De zakelijke overdracht heeft inmiddels plaatsgevonden. Nieuw zijn Roelof (activiteiten), Erwin (secretariaat) en Gerdie (penningmeester). Het seizoen is gestart met een redelijke bezetting op de baan en er zijn verschillende activiteiten gepland. De maandelijkse toss houden we erin. Begin januari zullen we een ledenwervingsactie houden (h-a-h flyeren) met daaraan gekoppeld een inloopavond. We willen graag het aantal leden weer naar de 35-40 brengen! Intussen: als je een buurvrouw of buurman enthousiast kunt maken voor het badminton: laat het niet na. Ook buiten een speciale inloopavond kan iedereen een keer vrijblijvend meespelen.
Jurry Swart
Koppeltoernooi Rolde
Zondag 24 november organiseerde Pluvero Rolde het 4e Open Rolder Koppeltoernooi. BCAO was vertegenwoordigd met maar liefst zeven leden. Jan, Willy, Jacintha, Roelof, Annemiek, Tom E. en Gerdie hebben een leuke speelavond gehad. Jacintha viel in de prijzen en won een vogelhuisje mét pot vogelpindakaas.
Speedminton
Op 29 november vond als speciale activiteit geleid door Joep een kennismaking met speedminton (andere racket, beetje als squash, veel snellere shuttles, 'speeders' genaamd) plaats. Het was een leuke afwisseling! Als je daarna met het badmintonracket en de gewone shuttle aan het werk gaat, blijk je nauwelijks een deuk in een pakje boter te kunnen slaan. Dat duurde gelukkig niet lang, maar het was een vreemde gewaarwording. Erg leuk om eens te proberen en het is een prima activiteit voor op de camping en buiten in het algemeen.
Diverse activiteiten seizoen 2013-2014
Onze secretaris heeft al e.e.a. op de mail gezet, maar voor de zekerheid: iedereen kan de data raadplegen in de agenda van de nieuwsbrief hieronder.
Training
De trainingen op de woensdag- (voor gevorderden) en vrijdagavonden (beginners) worden soms goed en soms wat minder bezocht. Joep en Elroy doen hun best om de techniek van de leden die komen trainen bij te spijkeren en/of op een hoger plan te brengen. Hou vol, want zelfs een marginaal betere techniek levert je direct (veel) meer spelplezier op!
Interne clubcompetitie start 10 januari
De laddercompetitie die twee seizoenen geleden is georganiseerd is helaas doodgebloed. Toch bleek er op de ledenvergadering voldoende belangstelling om onderling wedstrijdjes te spelen. Roelof en Joep hebben een nieuw plan ontwikkeld voor een interne competitie.
Vanaf 10 januari spelen we elke reguliere vrijdag vanaf half negen op twee banen (baan 3 en 4) een mix of dubbelpartij van twee sets.
De indeling van de partijen wordt gemaakt door Joep en Roelof op sterkte. Er zijn geen vaste koppels. Iedereen doet in principe mee, tenzij men zich afmeldt per e-mail bij Joep of Roelof.
Na een eerste ronde spelen in een tweede ronde de individuele winnaars en de individuele verliezers tegen elkaar. Zo verder in een derde en volgende ronde, totdat er een ultieme winnaar en verliezer volgt.
Aan het eind van het seizoen zal voor elk van hen een wisselbokaal worden uitgereikt, die het jaar daarna kan worden verdedigd. We wensen iedereen veel plezier.
Tijdig zal per e-mail worden bekendgemaakt wie tegen wie gaan spelen. Kun je op die dag niet, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de organisatie Joep of Roelof.
Vrijwilligers gevraagd flyeractie 4 januari 2014
Op zaterdag 4 januari voorafgaand aan de nieuwjaarsborrel bij Erwin in Anloo hebben we vrijwilligers nodig om te flyeren in Annen e.o. voor ledenwerving en de open inloopavond van 17 januari. Je loopt er mooi wat feestdagenpondjes af c.q., doet eetlust op voor de aansluitende aangeklede borrel. Veel handen maken licht werk. Meld je s.v.p. aan bij Erwin per mail. Uiterlijk 20 december zodat er tijd is om een indeling te maken.
Nieuwjaarsborrel
Op zaterdag 4 januari organiseren we een nieuwjaarsborrel (vanaf 16:00 uur, Doornakkers 29 in Anloo). Graag opgave of je komt of niet komt bij Erwin i.v.m. de catering, uiterlijk 20 december. Dat kan via de mail Erwin of via het formulier dat de komende weken op de speelavond bij de ingang van de hal hangt. Komt allen!
Agenda 2013 - 2014 Noteer s.v.p. de bijzondere activiteiten
- vrijdag 6 december - Zwarte Piet toss
- vrijdag 27 december - Geen speelavond
- vrijdag 3 januari - Nieuwjaarschampagnetoss
- zaterdag 4 januari - Flyeren en nieuwjaarsborrel!
- vrijdag 10 januari - start interne competitie
- vrijdag 17 januari - open inloopavond
- zondag 9 maart - TOPLAN in Zuidlaren
- vrijdag 18 april - Goede Vrijdag gewone speelavond
- vrijdag 23 mei - Laatste speelavond van het seizoen
- dinsdag 27 mei - Sport en spelweek: badmintontoernooi
- zaterdag 14 juni - Seizoensafsluiting Tuinfeest
- vrijdag 27-28-29 - TT