Van het bestuur
Beste badmintonners,
Voor iedereen die we op de baan nog niet tegenkwamen: een gezond en gelukkig 2019!
De ALV van 2018 heeft geleid tot het toetreden van Joyce tot het bestuur, die de plek die door het terugtreden van secretaris Ben Lachmann ontstond, heeft ingenomen. Het bestuur zal bij de eerstvolgende BV de taken opnieuw verdelen.
Het jaar 2018 hebben we afgesloten met een ingedeelde toss op 30 november samen met onze collega's uit Rolde. Anne en Roelof hebben geholpen dit tot een succes te maken, waarvoor dank! Het was een geslaagde avond, afgesloten met een drankje en de nodige bitterballen. Omgekeerd zijn spelers van BCAO op 18 december in Rolde geweest voor een feestelijke decembertoss, waar behalve met Pluvero ook met de badmintonners uit Borger werd samengespeeld. Leuke extra activiteiten zodat je je af en toe met niet bekende spelers kunt meten. Daarnaast hebben we op 29 december het inmiddels traditionele eindejaarsetentje genoten bij Pizzeria di Lucca, waar 17 leden met elkaar een voorschot namen op de feestelijke uitluiding van 2018.
We zijn 2019 zeer positief begonnen met de komst van maar liefst drie nieuwe leden en de terugkeer van een oudgediende! Paul Kalmeijer, Dieuwke Ridderbusch en Rina ten Broek hebben zich als nieuw lid aangemeld en kunnen profiteren van een ledenwerfactie: de rest van het seizoen badmintonnen voor € 25,-, mits aangemeld voor 15 februari. Als je er nog mensen voor weet: zegt het voort! Paul, Dieuwke en Rina: van harte welkom! We hopen dat jullie je snel thuis gaan voelen, in de club en op de baan. Een vierde belangstellende, Monique, heeft een keer enthousiast meegedaan maar komt niet terug omdat ze last kreeg van een oude blessure. Vers van de pers: Joep Teeuwisse beviel het weer prima om te spelen en hij heeft zich vandaag weer als lid aangemeld. Welkom terug, Joep!
Met weer vier mensen erbij hopen we de traditie van een toss op de 1e vrijdag van de maand in ere te kunnen herstellen. Daarvoor hebben we drie bezette banen nodig. Onze pogingen om de spelers in de losvaste verbanden in de omgeving te benaderen (Eexterveen, Gieten, Gasseltenijveen) en uit te nodigen, hebben nog geen resultaat opgeleverd.
Graag tot ziens in de sporthal!
Tom, Gerdie en Joyce
Website
In overleg met (ex-lid, en nog altijd webmaster) Bob Hogeveen is besloten dat hij voor ons de website zal overzetten op Wordpress, waarna we zelf de content ervoor kunnen managen.
Ledenwerfactie
De flyeracties van de afgelopen jaren hebben steeds minder rendement opgeleverd. We hebben nu via Facebook en ook op de site, een aanbod lopen: aanmelden uiterljk 15 februari, spelen voor €25 tot het einde van het seizoen. Hoort, zegt het voort.
Huishoudelijks
Er waren verschillende klachten en opmerkingen de laatste tijd over de gladheid van de vloer, over de niet al te schone kleedkamer (dames) en de temperatuur van de douches (dames), en over het hinderlijke gedrag van de voetballers die om 21:20 de zaal in komen en daar alvast een balletje gaan trappen. We hebben de afspraak dat we in dit soort gevallen niet zelf de spelers aanspreken maar het via de beheerders doen. We hebben de andere punten ook aangekaart. Hieronder de reactie van de gemeente.
- De douche: begin januari is er een nieuwe boiler geplaatst. Hierdoor zijn er wat opstartproblemen. De installateur is ermee bezig. Gerdie: Wordt aan gewerkt, dus.
- De kleedkamers: door het intensieve gebruik van de sporthal worden de kleedkamers veel gebruikt. De kleedkamers worden dagelijks onderhouden. Gerdie: We hebben blijkbaar pech dat we vrijdag aan het eind van de dag zitten.
- De sportvloer: deze wordt elke dag geveegd, wekelijks geschrobd en 1x in de 6 weken intensief gereinigd. Doordat sommige sporters met schoenen buiten lopen en vervolgens naar binnen lopen en de zaal betreden kan het zo zijn dat er zand in de zaal ligt. Hierdoor kan de zaal glad worden.Gerdie: Geen commentaar.
- De voetballers: VV Annen wordt aangesproken.
- Matten voor de roosters: ons wordt vriendelijk verzocht om bij het goed op de plek terugzetten van de materialen in de berging, de matten niet te vergeten.
Toernooi Pluvero
Op zondagavond 10 februari a.s. van 19:45 - 22:30 vindt het Rolder Koppel-grabbeltoernooi plaats. Informatie is aan de leden rondgemaild (Boerhoorns, Rolde, v.a. 19:30 inspelen; je loot steeds een andere partner; kosten €6, inclusief consumptie en ter plekke te voldoen). Je kunt je bij Gerdie opgeven, via de app of per mail, tot uiterlijk 5 februari.
TT 2019
BCAO wordt weer in de gelegenheid gesteld vrijwilligers te leveren voor de TT in het weekend van 28-30 juni a.s. Tom Oud zal de werving en de coördinatie op zich nemen en contactpersoon met de organiserende VV Annen zijn. Hopelijk geven veel van ons zich op voor 'team TT'; het levert de clubkas ieder jaar veel op en zorgt ervoor dat we jaar op jaar, ondanks stijgende kosten, de contributie niet hoeven te verhogen. Werken in het team is intensief, maar ook heel leuk en verbindend. Dus doe mee!
Agenda
- 1e vrijdag van de maand (bij minimaal drie bezette banen): toss.
- Woensdag vrij spelen 18:45-20:00(behoudens zaal niet beschikbaar).
- Vrijdag 19:30-21:30 vrij spelen (behoudens feestdagen of zaal niet beschikbaar).
- Sport en Spelweek: 27 mei-1 juni. Badmintontoernooi: dinsdag 28 mei 17:00-19:00 uur.
- TT: weekend 28-30 juni.