Van de voorzitter
Voor u ligt alweer de tweede Nieuwsbrief. Bij de eerste bleek het nog een probleem om iedereen te bereiken - er rouleerden verschillende adreslijsten, maar dat probleem is nu opgelost met een up-to-date mailinglist. Een hoogtepunt is de nieuwe website www.bcao.nl waar Bob erg veel werk in heeft gestoken en die er prachtig uitziet: Bedankt Bob!
In het bestuur worden afspraken gemaakt rond de bekostiging van evenementen zoals de special toss-avonden, attenties voor leden die een speciale bijdrage hebben geleverd en budget voor bijvoorbeeld de jaarlijkse bbq. We streven ernaar deze uitgaven op de volgende ALV transparant gemaakt te hebben.
Gerdies oproep om suggesties & bijdragen in te sturen naar de redactie heeft geresulteerd in de terugkeer van vertrouwde zaken uit de Clear. Pluimpje keert terug én we hebben weer een Allerhande. Suggesties, opmerkingen & bijdragen voor de volgende editie blijven nog steeds van harte welkom. Mailen naar redactie Nieuwsbrief.
BCAO haalt de pers
BCAO heeft het Oeleneis gehaald met een bericht over de open toss op 4 maart (komt allen!!!), en staat in de digitale kalender van de nieuwe site van de Commissie Dorpsbelangen, waarop we ook met een paar prikbordvermeldingen staan. Kijk maar. Geprobeerd is om ook een berichtje over de toss in de Schakel te krijgen, we zullen woensdag 2 maart kunnen controleren of dat is gelukt! Positieve PR voor onze club kan geen kwaad omdat we op dit moment toch weer minder dan 30 leden hebben. Dus draag je steentje bij en stuur bijvoorbeeld de nieuwsbrief door naar mogelijk geďnteresseerde jou bekende 16+ boeren, burgers en buitenlui, en nodig ze uit om eens een keer mee te komen.
Training
De training loopt goed. Op 26 januari waren er zelfs 10 leden én Lubbo's vrouw Jannie en was het dus een 'full house'. Houden zo: leuk voor een ieder die traint en ook voor onze trainer Buddy Oliveiro. Gerdie en Anne hebben Lubbo op het hart gedrukt om Jannie nogmaals uit te nodigen, en nu voor de toss van 4 maart, omdat de gewone speelavond toch een beter beeld geeft van de sfeer dan de trainingsavond.
Shuttles
Jan 'Shuttle' Hulshof heeft weer een hele partij nieuwe shuttles aangeschaft. Hij heeft elke vrijdagavond een stel nieuwe shuttles bij zich dus als het spel slecht gaat en je denkt dat het aan de shuttle ligt (….) spreek Jan even aan.
Plannen voor sponsoractiviteit
Het bestuur vindt het een goed idee om onze sponsors meer bij de club te betrekken. We denken aan een speciale vrijdagavond waar we de sponsors uitnodigen om kennis te maken met badminton en na afloop een drankje en hapje met ons te nuttigen als blijk van waardering. De feest- en activiteitencommissie zal binnenkort van zich laten horen met concrete plannen.
Interne competitie
Na een aarzelend begin in december zijn we enthousiast verder gegaan met de interne competie. Er zijn inmiddels zo'n 20 partijen gespeeld. Op de site staat een overzicht van de gespeelde partijen. Ook proberen we daar regelmatig iets over de stand te laten zien. Aarzel vooral niet en daag je clubgenoten uit voor een wedstrijd.
Oproep!
Op zondag 6 maart wordt het Toplan-toernooi gespeeld in Zuidlaren van 10 tot ca. 4 uur. Aan dit evenement doen ook zo'n 12 BCAO-ers mee. Het zou leuk zijn wanneer er ook nog wat toeschouwers komen aanmoedigen.
Pluimpje: Moeder Natuur, de Rugstreep Pad & strepen trekken
"Moeder Natuur vecht terug!" schoot door me heen toen ik op een donderdagavond bij Eenvandaag, direct na het 6-uur journaal, een reportage over de Rugstreep Pad zag. De Rugstreep Pad, een mij volkomen onbekend beestje, heeft het klaargespeeld de aanleg van een tenniscomplex (what's in a name!) minstens zes maanden te vertragen. Mocht de winter nog een staartje krijgen, vertelde een donker kijkende investeerder, dan zou het zelfs een maand langer kunnen worden.
Lees verder op de website.
Allerhande
Siegfried ingezonden door Roelof. Diens suggestie voor bijschrift: Barminton. Tja.
Agenda
- Training woensdag 19.00-20.00 uur
- Vrije speelavond vrijdag 20.00-22.00
- 1e vrijdag van de maand: toss
- NB: vrijdag 4 maart open toss: komt allen!
- Toplan toernooi zondag 6 maart
- Sport & speltoernooi: dinsdag 31 mei
- Eindejaars BBQ: vrijdag 17 juni - organisatie: feestcie!